redakce Odesláno Leden 24, 2010 Sdílet Odesláno Leden 24, 2010 Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 10 hlaviček jelenic - kmín - špetka soli - 8 deka másla - 1/2 cibulky - 1 lžíce šťávy citronové - 4 deka másla - 8 deka mouky na jíšku. Příprava: Jelenice zbavíme nožiček (tření), odstraníme šupiny svrchní a měkké ostny se spodní strany klobouku. Pak je opereme ve studené vodě, rozkrájíme na tenké lístky a dáme do pánve s máslem, solí a tlučeným kmínem dusiti. Občas zamícháme a podlíváme troškem vody. Zatím rozkrájíme cibulku, dáme ji s moukou zasmažit a když zrůžověla a houby jsou měkké, vmícháme ji k houbám zalitým koflíkem horké vody, přidáme citronovou šťavu a necháme povařit. Je-li omáčka hustá, zředíme ji ještě horkou vodou. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se