Odesláno Leden 24, 201015 let Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 10 hlaviček jelenic - kmín - špetka soli - 8 deka másla - 1/2 cibulky - 1 lžíce šťávy citronové - 4 deka másla - 8 deka mouky na jíšku. Příprava: Jelenice zbavíme nožiček (tření), odstraníme šupiny svrchní a měkké ostny se spodní strany klobouku. Pak je opereme ve studené vodě, rozkrájíme na tenké lístky a dáme do pánve s máslem, solí a tlučeným kmínem dusiti. Občas zamícháme a podlíváme troškem vody. Zatím rozkrájíme cibulku, dáme ji s moukou zasmažit a když zrůžověla a houby jsou měkké, vmícháme ji k houbám zalitým koflíkem horké vody, přidáme citronovou šťavu a necháme povařit. Je-li omáčka hustá, zředíme ji ještě horkou vodou. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.