Přejít na obsah

Houby s kyselou smetanou


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: Polévkový talíř plný hub (lišek, hříbků, klouzků modřínových a pod.) - 1 cibulka - 4 zrnka pepře - 4 bobulky nového koření - 1 bobkový list - 1/4 l kyselé smetany nebo kys. mléka - 3 polévkové lžíce mouky - 4 deka másla - sůl - 1/2 l vody.

Příprava:

Čerstvé houby očistíme (m o h o u s e p o u ž í t i i s a m o t n é l i š k y) rychle opereme v čisté vodě a drobně rozkrájené dáme do kastrolu na ukrájenou, na másle zrůžovělou cibulku dusit. Když se z nich vlastní šťáva vydusila, přilijeme na ně horkou vodu, přidáme pepř, nov. koření a bobkový list a povaříme. Změklé houby zalijeme smetanou, ve které byla rozmíchána mouka, osolíme, a necháme povařit. Houby v této nahoustlé omáčce jsou velmi chutným příkrmem k pšeničným opečenkám.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...