Odesláno Leden 24, 201015 let Přísady: Přípravy pro 4 osoby: Polévkový talíř plný hub (lišek, hříbků, klouzků modřínových a pod.) - 1 cibulka - 4 zrnka pepře - 4 bobulky nového koření - 1 bobkový list - 1/4 l kyselé smetany nebo kys. mléka - 3 polévkové lžíce mouky - 4 deka másla - sůl - 1/2 l vody. Příprava: Čerstvé houby očistíme (m o h o u s e p o u ž í t i i s a m o t n é l i š k y) rychle opereme v čisté vodě a drobně rozkrájené dáme do kastrolu na ukrájenou, na másle zrůžovělou cibulku dusit. Když se z nich vlastní šťáva vydusila, přilijeme na ně horkou vodu, přidáme pepř, nov. koření a bobkový list a povaříme. Změklé houby zalijeme smetanou, ve které byla rozmíchána mouka, osolíme, a necháme povařit. Houby v této nahoustlé omáčce jsou velmi chutným příkrmem k pšeničným opečenkám. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.