redakce Odesláno Leden 24, 2010 Sdílet Odesláno Leden 24, 2010 Přísady: Houby. Příprava: K nakládání používá se zdravých, tuhých, pokud možno malých hub, jež dobře očistíme, na menší kousky nakrájíme a dáme na volný vzduch oschnouti. Pak vrstvujeme je do lahví s vysušenou solí; poslední vrstvu nechť tvoří sůl. Při vrstvení lahví častěji zatřeseme, aby se houby a sůl dobře stěsnaly. Pouštějí-li houby mnoho vody - proto nemáme nakládati houby za deštivého počasí sbírané - solný roztok slijeme a přidáme místo něho sůl. Slané vody z hub možno použíti př solení polévek, omáček nebo při dělání houbového extraktu. Při upotřebení hub v soli naložených do polévky, nebo omáčky, nemusí se sůl předem dávati, neboť pokrmy se houbami zároveň solí. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se