Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Přísady:

Houby.

Příprava:

K nakládání používá se zdravých, tuhých, pokud možno malých hub, jež dobře očistíme, na menší kousky nakrájíme a dáme na volný vzduch oschnouti. Pak vrstvujeme je do lahví s vysušenou solí; poslední vrstvu nechť tvoří sůl. Při vrstvení lahví častěji zatřeseme, aby se houby a sůl dobře stěsnaly. Pouštějí-li houby mnoho vody - proto nemáme nakládati houby za deštivého počasí sbírané - solný roztok slijeme a přidáme místo něho sůl. Slané vody z hub možno použíti př solení polévek, omáček nebo při dělání houbového extraktu. Při upotřebení hub v soli naložených do polévky, nebo omáčky, nemusí se sůl předem dávati, neboť pokrmy se houbami zároveň solí.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

  • Zobrazení 7,2k
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.