Odesláno Leden 24, 201015 let Přísady: Houby. Příprava: Houby očistíme, nakrájíme na větší kousky a narovnáme do lahví a zalijeme přečištěným olivovým olejem. Lahve obvážeme pergamenovým papírem a dáme do velikého hrnce, na jehož dno jsme položili kousek prkénka, a sena; také lahve obložíme senem a nalijeme tolik studené vody, aby do polovice nebo do tří čtvrtin lahví dosahovala. Hrnec s lahvemi dáme na plotnu a když pak voda počne vařit, udržujeme ji ve varu ještě asi 1 hodinu. Pak hrnec odstavíme s plotny a lahve dáme na sukno utěrkou přikryté vychladnout. Houby v másle i oleji uchovají a nevyluhují svou šťávu a zachovávají svoji vůni. Každé nakládání hub vyžaduje však přísné čistoty. Houby nesmí mít na sobě ani nejmenších smetí nebo jehličky; musí být bedlivě očištěny! Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.