redakce Odesláno Leden 24, 2010 Sdílet Odesláno Leden 24, 2010 Přísady: Houby. Příprava: Houby očistíme, nakrájíme na větší kousky a narovnáme do lahví a zalijeme přečištěným olivovým olejem. Lahve obvážeme pergamenovým papírem a dáme do velikého hrnce, na jehož dno jsme položili kousek prkénka, a sena; také lahve obložíme senem a nalijeme tolik studené vody, aby do polovice nebo do tří čtvrtin lahví dosahovala. Hrnec s lahvemi dáme na plotnu a když pak voda počne vařit, udržujeme ji ve varu ještě asi 1 hodinu. Pak hrnec odstavíme s plotny a lahve dáme na sukno utěrkou přikryté vychladnout. Houby v másle i oleji uchovají a nevyluhují svou šťávu a zachovávají svoji vůni. Každé nakládání hub vyžaduje však přísné čistoty. Houby nesmí mít na sobě ani nejmenších smetí nebo jehličky; musí být bedlivě očištěny! Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se