Odesláno Leden 24, 201015 let Přísady: Očištěné a pokrájené houby. Příprava: Očištěné a pokrájené houby dáme zavařiti do vinného octa s bobkovým listem, hřebíčkem, na koláčky nakrájenou cibulí několika zrnky pepře a nového koření a troškou soli. Povařené houby nechme okapati, narovnáme do lahví a zalijeme octem. Koření vrstvujeme s houbami. Dvakráte po 3-4 dnech ocet slijeme, převaříme a vychladlý opět nalijeme na houby, aby lépe byly chráněny před zkažením. V octě zaváříme malé hříbky, lišky, havelky, zelinky a hlavičky ryzců. Menší houby zavaříme celé a ty větší (také t v r d é, čerstvé) rozkrojíme na dva nebo tři díly. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.