redakce Odesláno Leden 24, 2010 Sdílet Odesláno Leden 24, 2010 Přísady: Drobné jedlé houby: hřiby, kozáky, křemenáče, žampiony, máselníky a j. Příprava: Drobné jedlé houby: hřiby, kozáky, křemenáče, žampiony, máselníky a j. dobře očistíme, nakrájíme na tenké plátky, dáme do kamenného hrnku, posypeme solí a necháme do rána stát. Ráno dáme je v tomtéž hrnci na plotnu vařit ve vlastní šťávě así hodinu a sbíráme s vrchu pečlivě nečistou pěnu. Vývar z nich pak slijeme přes jemné plátno nebo síto a vaříme tak dlouho, až je hustý jako syrup. Ještě horkou tresť vléváme do malých, dobře vymytých, vysušených a na kraji v troubě vyhřátých lahviček. Druhý den, když tresť je studená, zazátkujeme hrdla lahviček korkovými, napařenými zátkami, které, když na povrchu oschly, zalijeme pečetním voskem, aby aroma z tresti neunikalo. Houbové tresti možno d 1 o u h o uchovati (v chladu a suchu) a dodávají polévkám, omáčkám a pokrmům lahodné chuti. Tresť před použitím dáme nejprve do trošky polévky nebo horké vody, r o z m í c h á m e a sítkem procedíme do ostatní polévky, omáčky nebo pokrmů. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se