Odesláno Leden 24, 201015 let Přísady: Drobné jedlé houby: hřiby, kozáky, křemenáče, žampiony, máselníky a j. Příprava: Drobné jedlé houby: hřiby, kozáky, křemenáče, žampiony, máselníky a j. dobře očistíme, nakrájíme na tenké plátky, dáme do kamenného hrnku, posypeme solí a necháme do rána stát. Ráno dáme je v tomtéž hrnci na plotnu vařit ve vlastní šťávě así hodinu a sbíráme s vrchu pečlivě nečistou pěnu. Vývar z nich pak slijeme přes jemné plátno nebo síto a vaříme tak dlouho, až je hustý jako syrup. Ještě horkou tresť vléváme do malých, dobře vymytých, vysušených a na kraji v troubě vyhřátých lahviček. Druhý den, když tresť je studená, zazátkujeme hrdla lahviček korkovými, napařenými zátkami, které, když na povrchu oschly, zalijeme pečetním voskem, aby aroma z tresti neunikalo. Houbové tresti možno d 1 o u h o uchovati (v chladu a suchu) a dodávají polévkám, omáčkám a pokrmům lahodné chuti. Tresť před použitím dáme nejprve do trošky polévky nebo horké vody, r o z m í c h á m e a sítkem procedíme do ostatní polévky, omáčky nebo pokrmů. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.