Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: Plný talíř čerstvých hub - malá cibulka na špičku nože tlučeného kmínu - 4 deka másla - 1/5l mléka - 2 vejce - sůl.

Příprava:

Čerstvé, očištěné houby opereme ve studené vodě, drobně rozkrájíme a dáme dusiti na pánev na zrůžovělou v másle cibulku se solí a kmínem. Dusíme je na mírném ohni ve vlastní šťávě a když tato úplně vysmahla, podlívejme horkou vodou. Měkké houby zalijeme mlékem v němž byly rozmíchány vejce a houby necháme ještě zapéci. Houby můžeme dusiti jenom s tlučeným kmínem a dát na ně rozšlehaná vajíčka bez mléka. I tak jsou velmi chutné. Dušené houby nikdy neohřívejme. Dvojím zahříváním vznikají jedovaté látky v houbách. Jestli náhodou nám nějaké zůstaly, snězme je studené nebo je zužitkujme při úpravě svítků a pod. Neohřívejme!

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

  • Zobrazení 4,4k
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.