redakce Odesláno Leden 24, 2010 Sdílet Odesláno Leden 24, 2010 Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 40 deka krupičkové mouky – 1/8 litru oleje - čtvrt litru kyselého mléka - čtvrt litru tlučeného cukru nebo medu - 2 vejce - 2 vrchovaté polévkové lžíce tlučeného zázvoru - na špičku nože soli - 4 deka mandlí - lžička natronu - 3 lžíce horké vody. Příprava: V míse rozetřeme olej a med nebo prosívaný cukr, pak přilejeme mléko a střídavě přidáváme tlučený zázvor, oloupané, na nudličky rozkrájené mandle, mouku, šlehané žloutky a sůl. Natron rozmačkáme na prášek, rozpustíme v horké vodě, vmícháme do těsta a pak z bílků tuhý sníh. Pekáč nebo kastrol nebo chlebovou formu vymažeme olejem, vysypeme moukou nebo strouhankou a těsto do ní zlehka nalijeme a dáme péci. Chlebíček pečeme ~ hodiny. Upečený, prochladlý, vyklopíme a s t u d e n ý krájíme a podáváme. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se