redakce Odesláno Leden 24, 2010 Sdílet Odesláno Leden 24, 2010 Přísady: Přípravy: 10 deka oříšků nebo mandlí - 10 deka cukru - 3 vejce - -5 deka bílé strouhanky - špetka vanilky a citr. kůry - 40 deka třešní. Příprava: Mandle spaříme horkou vodou, oloupáme, rozemelem. Použijeme--li lískových oříšků, dáme je na talíř do trouby, aby se lehce mohla odstraniti slupka a pak je rozemelem na strouhankovém mlýnku. Tlučený cukr prosijeme, smícháme se žloutky, citronovou kůrnu a vanilkou a třeme 8 minut. Pak přimícháme střídavě mleté oříšky, strouhanku a z bílků tuhý sníh. Těstíčko zlehka vylijeme do kastrolu nebo pekáčku máslem vymazaného a strouhankou nebo moukou vysypaného, povrchu posázíme očištěnými třešněmi a v dostatečně vyhřáté troubě upečeme bublaninu do světle rů-žova. Když je upečená a prochladlá, pak ji krájíme na menší řezy a podáváme. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se