redakce Odesláno Leden 24, 2010 Sdílet Odesláno Leden 24, 2010 Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 5-6 celerů – plný talířek hub – 3 deka másla – 1 malá cibulka – špetka kmínu – 3 bobulky nového koření – 1-2 vejce – 2 lžíce strouhanky – 3 deka másla na smažená. Příprava: Celer opereme, vrchní slupku oškrábeme a dáme do horké vody zpola uvařit a pak na mísu prochladnout. Vychladlý celer nahoře (kde byly listy) seřízneme, vnitřek opatrně vyhloubíme a naplníme n á d i v k o u : na máslo dáme zrůžovět rozkrájenou cibulku, ku které přidáme oprané, drobně rozsekané houby a necháme vše přikryté dusit, až vlastní šťáva z hub vysmahla. Pak je dáme prochladnout, smícháme s 1-2 vajíčky, strouhankou, tlučeným kmínem, novým kořením a plníme je do vyhloubených celerů, přikryjeme odříznutým vrškem, který nití přivážeme a celery postavíme do pánvičky se zrůžovělým máslem, zalijeme několika lžicemi vody, ve které se celer vařil a chvíli dusíme. Pak nitě odvážeme a celer podáváme s novými, sekanými brambůrky nebo bramborovým salátem a pod., dokud je ještě teplý. Ostatní vodu, ve které se celer povařil, dáme do polévky nebo omáčky. Máme-li po ruce uvařenou rýži, můžeme ji do nádivky 1 lžíci vmíchati. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se