Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 5-6 celerů – plný talířek hub – 3 deka másla – 1 malá cibulka – špetka kmínu – 3 bobulky nového koření – 1-2 vejce – 2 lžíce strouhanky – 3 deka másla na smažená.

Příprava:

Celer opereme, vrchní slupku oškrábeme a dáme do horké vody zpola uvařit a pak na mísu prochladnout. Vychladlý celer nahoře (kde byly listy) seřízneme, vnitřek opatrně vyhloubíme a naplníme n á d i v k o u : na máslo dáme zrůžovět rozkrájenou cibulku, ku které přidáme oprané, drobně rozsekané houby a necháme vše přikryté dusit, až vlastní šťáva z hub vysmahla. Pak je dáme prochladnout, smícháme s 1-2 vajíčky, strouhankou, tlučeným kmínem, novým kořením a plníme je do vyhloubených celerů, přikryjeme odříznutým vrškem, který nití přivážeme a celery postavíme do pánvičky se zrůžovělým máslem, zalijeme několika lžicemi vody, ve které se celer vařil a chvíli dusíme. Pak nitě odvážeme a celer podáváme s novými, sekanými brambůrky nebo bramborovým salátem a pod., dokud je ještě teplý. Ostatní vodu, ve které se celer povařil, dáme do polévky nebo omáčky. Máme-li po ruce uvařenou rýži, můžeme ji do nádivky 1 lžíci vmíchati.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

  • Zobrazení 3,5k
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.