Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 8-10 kedlubnů (brukví) – talíř hub - tlučený kmín – sůl – 1 cibulka - 3 deka másla – zelená petrželka – 1 vejce.

Příprava:

Dříve, než brukev oloupáme, odkrojíme svrchní část v tloušťce jednoho cm i s lístečky. Slupku oloupáme a vnitřek do kula ta vykrojíme, načež opereme ve studené vodě a brukve dáme uvařiti do slané horké vody až do změknutí. Zatím připravíme nádivku ze strouhané cibulky, zpěněné na rozpáleném másle se zelenou, drobně sekanou petrželkou. Přidáme rozsekané syrové houby, špetku utlučeného kmínu a soli. Necháme dusiti do měkka a před odstavením s ohně vmícháme 1 ušlehané vejce. Touto nádivkou naplníme uvařené brukve a přiklopíme na ně odkrojené hořejšky. Klademe na hojně vymaštěnou pánev a při pečení podlijeme trochou horké vody, v níž jsme brukev vařili. Z ostatní vody a vykrojených prostředků kedlubnových upravíme se zeleninou a nudlemi chutnou polévku.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

  • Zobrazení 3,8k
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.