Odesláno Leden 24, 201015 let Přísady: 750 g lilku, sůl, 2-3 stroužky česneku (tučné), 1 čl čerstvého nebo sušeného oregana, olivový olej na smažení, půl šálku vinného octa, půl šálku suchého bílého vína, na špičku nože cayenského pepře Příprava: Lilek opláchneme pod studenou vodou, osušíme a nakrájíme na ½ cm tenké plátky. Plátky rozprostřeme na síto, posypeme solí a necháme stát půl hodiny. Mezitím připravíme česnek s oreganem, nakrájíme velmi jemně. Plátky lilku se opláchnou opět pod studenou vodou a jemně zmáčknou mezi dlaněmi (aby se dostala ven přebytečná voda) a následovně se usuší ubrouskem nebo utěrkou. Plátky smažíme postupně v oleji dokud nemají zlatavou barvu po obou stranách. Poté je vložíme do salátové mísy. Uděláme zálivku z vinného octa, bílého vína, česneku, oregana a cayenského pepře a zamícháme opatrně do mísy s lilkem. Necháme stát 24 hodin a poté jíme jako přílohu k různým vegetariáským jídlům. Dobrou chuť Autor: Petr
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.