redakce Odesláno Leden 24, 2010 Sdílet Odesláno Leden 24, 2010 Přísady: 750 g lilku, sůl, 2-3 stroužky česneku (tučné), 1 čl čerstvého nebo sušeného oregana, olivový olej na smažení, půl šálku vinného octa, půl šálku suchého bílého vína, na špičku nože cayenského pepře Příprava: Lilek opláchneme pod studenou vodou, osušíme a nakrájíme na ½ cm tenké plátky. Plátky rozprostřeme na síto, posypeme solí a necháme stát půl hodiny. Mezitím připravíme česnek s oreganem, nakrájíme velmi jemně. Plátky lilku se opláchnou opět pod studenou vodou a jemně zmáčknou mezi dlaněmi (aby se dostala ven přebytečná voda) a následovně se usuší ubrouskem nebo utěrkou. Plátky smažíme postupně v oleji dokud nemají zlatavou barvu po obou stranách. Poté je vložíme do salátové mísy. Uděláme zálivku z vinného octa, bílého vína, česneku, oregana a cayenského pepře a zamícháme opatrně do mísy s lilkem. Necháme stát 24 hodin a poté jíme jako přílohu k různým vegetariáským jídlům. Dobrou chuť Autor: Petr Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se