Odesláno Leden 24, 201015 let Přísady: Přípravy: 1/2 malé růžice květáku - 3 deka másla - 3 deka mouky. Příprava: Květák spaříme horkou vodou, pak ještě opereme a dáme vařit do horké vody. Uvařený květák prolisujeme nebo velmi drobně rozsekáme. Z másla a mouky připravíme žlutou jíšku, zalijeme vodou, ve které jsme květák vařily a omáčku vaříme; pak do ní vmícháme upravený květák a dáváme batoleti. Jako příkrm dáváme uvařenou prolisovanou rýži. Chceme-li v této úpravě květák podávat d o s p ě 1 ý m, můžeme uvařený květák na větší kousky rozkrájený vložit do omáčky, kterou okyselíme 1/8 l kyselé smetany. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.