Přejít na obsah

Královský květák


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: menší růžice květáku – 2 deka másla 1/4 l smetany – 8 žloutky – 1 lžička citronové šťávy - 3 deka másla – 1 kg nových bramborů – špetka kmínu – zelená petrželka – sůl.

Příprava:

Očištěný květák dáme do horké vody se 2 dkg másla na 6 minut povařit. Uvařený scedíme a dáme na mísu. Zatím dáme vařit do horké vody očištěné, oškrábané brambůrky s tlučeným kmínem, zelenou petrželkou a solí, Uvařené scedíme (vodu s nich i květáku použijeme k přípravě chutné polévky), narovnáme kolem květáku a polijeme omáčkou: ve smetaně rozmícháme žloutky a hrnek s ní postavíme do větší nádoby a vařící vodou. Omáčku stále mícháme a když zhoustla, přidáme do ní máslo a citronovou šťávu. Omáčku vlijeme na připravený květák a brambory.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...