Odesláno Leden 24, 201015 let Přísady: Přípravy pro 4 osoby: menší růžice květáku – 2 deka másla 1/4 l smetany – 8 žloutky – 1 lžička citronové šťávy - 3 deka másla – 1 kg nových bramborů – špetka kmínu – zelená petrželka – sůl. Příprava: Očištěný květák dáme do horké vody se 2 dkg másla na 6 minut povařit. Uvařený scedíme a dáme na mísu. Zatím dáme vařit do horké vody očištěné, oškrábané brambůrky s tlučeným kmínem, zelenou petrželkou a solí, Uvařené scedíme (vodu s nich i květáku použijeme k přípravě chutné polévky), narovnáme kolem květáku a polijeme omáčkou: ve smetaně rozmícháme žloutky a hrnek s ní postavíme do větší nádoby a vařící vodou. Omáčku stále mícháme a když zhoustla, přidáme do ní máslo a citronovou šťávu. Omáčku vlijeme na připravený květák a brambory. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.