redakce Odesláno Leden 24, 2010 Sdílet Odesláno Leden 24, 2010 Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 5 kedlubnů (brukví) – 2 deka másla – 1 malá cibulka – 1 lžíce tlučeného cukru – 4 deka másla – 2 deka mouky na jíšku – špetka zázvoru nebo muškátového květu a zelená petrželka – sůl. Příprava: Brukve oloupáme, rozkrájíme na nudličky nebo na okurkovém kruhadle rozkrouháme na tenké lístky a dáme i s cukrem do pánve na rozkrájenou, na másle zrůžovělou cibulku dusit. Když vlastní šťáva kedlubnu je vysmahlá, zalijeme ji horkou vodou a na mírném ohni necháme udusit. Prostřední, j e m n é lístky kedlubnu opereme, drobně rozsekáme a dáme na 5 minut do horké vody povařit. Uvařené lístky procedíme a přimícháme do kedlubnu, který, když je změklý, zahustíme z mouky a másla připravenou světlou jíškou, necháme povařit, okořeníme muškátovým oříškem (na špičku malého nože) nebo strouhaným zázvorem a zelenou petrželkou, maloučko osolíme a je-li kedlubnové zelí husté, přilijeme do něho ještě koflík teplé vody a podáváme k pšeničným opečenkám a pod. Kedlubnové zelí můžeme připravit jen z kedlubnových hlávek (lístky nepřidat). Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se