Odesláno Leden 24, 201015 let Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 5 kedlubnů (brukví) – 2 deka másla – 1 malá cibulka – 1 lžíce tlučeného cukru – 4 deka másla – 2 deka mouky na jíšku – špetka zázvoru nebo muškátového květu a zelená petrželka – sůl. Příprava: Brukve oloupáme, rozkrájíme na nudličky nebo na okurkovém kruhadle rozkrouháme na tenké lístky a dáme i s cukrem do pánve na rozkrájenou, na másle zrůžovělou cibulku dusit. Když vlastní šťáva kedlubnu je vysmahlá, zalijeme ji horkou vodou a na mírném ohni necháme udusit. Prostřední, j e m n é lístky kedlubnu opereme, drobně rozsekáme a dáme na 5 minut do horké vody povařit. Uvařené lístky procedíme a přimícháme do kedlubnu, který, když je změklý, zahustíme z mouky a másla připravenou světlou jíškou, necháme povařit, okořeníme muškátovým oříškem (na špičku malého nože) nebo strouhaným zázvorem a zelenou petrželkou, maloučko osolíme a je-li kedlubnové zelí husté, přilijeme do něho ještě koflík teplé vody a podáváme k pšeničným opečenkám a pod. Kedlubnové zelí můžeme připravit jen z kedlubnových hlávek (lístky nepřidat). Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.