Odesláno Leden 24, 201015 let Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 1 velká hlávka kapusty – 15 deka rýže - 3 deka másla – 5 deka zeleniny – malá cibulka – kmín - 10 deka čerstvých hub nebo lžíce v soli naložených – dva stroužky česneku – majoránka – 8 deka másla. Příprava: Kapustu omyjeme, dáme vařit na 8 minut do horké vody, pak ji vyndáme na mísu, a listy její (dbejme, aby zůstaly celé) plníme nádivkou. Očištěnou zeleninu (kousek celere, petržele, kedlubnu, květáku) drobně rozkrájíme a dusíme na másle do měkka, za občasného podlívání vodou, ve které se kapusta vařila. Na pánev dáme kousek másla a drobně rozkrájenou cibulku. Když cibule zrůžověla, přidáme k ní v horké vodě opranou rýži, podléváme vodou s kapusty a udusíme ji do měkka. Čerstvé houby rozkrájíme a dáme na máslo dusit nebo v soli naložené houby osmahnout a tlučeným kmínem. Na mísu dáme změklou zeleninu, změklou rýži, houby, rozetřený česnek, majoránku. Na kapustové listy dáme lžicí připravenou nádivku, sbalíme, uprostřed obvážeme lehce nití a na horkou, máslem hojně vymaštěnou pánev dáme je na několik minut péci. Kapustový prostředek (srdéčko) dáme do nádivky nebo polévky. Výtečné! Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.