Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 1/2 kg chřestu - špetka soli - 2 vejce - 5 deka másla - 2 deka bílé strouhanky.

Příprava:

Zevní slupku chřestu pod hlavičkou nožíkem sloupneme, opereme a pak vždy čtyři výhonky lehce svážeme, aby se chřest dobře překládal a dáme jej do horké vody na 10 až 15 minut povařit. Uvařený chřest dáme okapati, rozvážeme jej, upravíme na mísu a posypeme na tvrdo uvařenými vejci, (bílky drobně rozsekanými a prolisovanými žloutky) a na másle 1 minutu do žluta osmahlou strouhankou. Můžeme strouhanku nebo vejce vynechat a chřest podávati jenom s jedním z nich.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

  • Zobrazení 1,9k
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.