redakce Odesláno Leden 24, 2010 Sdílet Odesláno Leden 24, 2010 Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 40 deka zelených fazolových lusek - 3 deka másla - 2 deka mouky - 1 malá cibulka - z 1/2 citronu šťáva – 1/8 l kyselé smetany - špetka pepře - sůl. Příprava: S opraných fazolových lusek odřízneme špičky a se hřbetu stáhneme silná vlákna. Pak je rozkrájíme na šikmé, 1-2 cm dlouhé proužky a dáme je vařiti do 1/2 1 horké vody. Cibulku drobně rozkrájíme, dáme na pánev s moukou a máslem slabě zrůžověti. Když fazolky jsou na půl změklé a vařily se několik minut, přimícháme k nim jíšku s cibulkou, necháme povařiti. Když fazolky změkly, pak je odstavíme, přidáme citronovou šťávu, smetanu, špetku tlučeného pepře a sůl. Použijeme-li dvě lžíce v octě zavařených fazolových lusek, pak jíšku a cibulí zředíme zeleninovým vývarem a do této omáčky dáme zavařit kyselé fazolové lusky. Citronovou šťávu v tom případě nedáme, ani pepř. Ostatní přípravy i úprava jsou tytéž. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se