Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 40 deka zelených fazolových lusek - 3 deka másla - 2 deka mouky - 1 malá cibulka - z 1/2 citronu šťáva – 1/8 l kyselé smetany - špetka pepře - sůl.

Příprava:

S opraných fazolových lusek odřízneme špičky a se hřbetu stáhneme silná vlákna. Pak je rozkrájíme na šikmé, 1-2 cm dlouhé proužky a dáme je vařiti do 1/2 1 horké vody. Cibulku drobně rozkrájíme, dáme na pánev s moukou a máslem slabě zrůžověti. Když fazolky jsou na půl změklé a vařily se několik minut, přimícháme k nim jíšku s cibulkou, necháme povařiti. Když fazolky změkly, pak je odstavíme, přidáme citronovou šťávu, smetanu, špetku tlučeného pepře a sůl. Použijeme-li dvě lžíce v octě zavařených fazolových lusek, pak jíšku a cibulí zředíme zeleninovým vývarem a do této omáčky dáme zavařit kyselé fazolové lusky. Citronovou šťávu v tom případě nedáme, ani pepř. Ostatní přípravy i úprava jsou tytéž.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

  • Zobrazení 2,2k
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.