redakce Odesláno Leden 24, 2010 Sdílet Odesláno Leden 24, 2010 Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 40 deka dýně - 2 deka másla - 1 malá cibule - 1 lžička cukru - 3 deka másla - 3 deka mouky 1/8 l kyselé smetany, kopr nebo zelená petrželka. Příprava: Dýni omyjeme, oloupáme, rozkrojíme, dužinu s jádry lžicí odstraníme, rozkrájíme na silnější krátké nudle nebo kostečky. Zatím dáme do pánve drobně nakrájenou cibulku s cukrem a když zrůžověla, přidáme k ní nakrájenou dýni, podlijeme ji horkou vodou (1/2 l) a necháme dusit. Z másla a mouky připravenou bledou jíšku vmícháme k dýni, když začíná měknouti. Povaříme ji do změknutí, přidáme rozkrájený kopr nebo zelenou petrželku a kyselou smetanu, vše zamícháme a podáváme. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se