Odesláno Leden 24, 201015 let Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 40 deka dýně - 2 deka másla - 1 malá cibule - 1 lžička cukru - 3 deka másla - 3 deka mouky 1/8 l kyselé smetany, kopr nebo zelená petrželka. Příprava: Dýni omyjeme, oloupáme, rozkrojíme, dužinu s jádry lžicí odstraníme, rozkrájíme na silnější krátké nudle nebo kostečky. Zatím dáme do pánve drobně nakrájenou cibulku s cukrem a když zrůžověla, přidáme k ní nakrájenou dýni, podlijeme ji horkou vodou (1/2 l) a necháme dusit. Z másla a mouky připravenou bledou jíšku vmícháme k dýni, když začíná měknouti. Povaříme ji do změknutí, přidáme rozkrájený kopr nebo zelenou petrželku a kyselou smetanu, vše zamícháme a podáváme. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.