Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Přísady:

...

Příprava:

Pěkná čočka se čistě přebere a namočí na několik hodin před vařením do studené, měkké vody. Pak se voda z ní sleje, a čočka se dá do přiměřeně velkého hrnku, naleje se na ni měkké vody jen tolik, aby byla potopena, zvolna se vaří a jak se voda vyvařuje, dolévá se po lžíci horkou vodou. Když je měkká, přesype se do jiného hrnku, osolí, zaleje několika lžícemi horké vody a dovaří se v troubě. Podává se maštěná máslem s usmaženou cibulkou a dává se k ní buď nějaký zelený salát nebo špenát.

Autor:

Ludmila Barthová v r. 1909

  • Zobrazení 2k
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.