Odesláno Leden 24, 201015 let Přísady: Přípravy pro 4 osoby: malá hlávka červeného zelí (3/4 kg) - 8 deka másla - lžíce rozsekané zelené petrželky - na špičku malého nože cayenského pepře. Příprava: Hlávku zelí zbavíme 2-3 vrchních povadlých a ušpiněných listů, opereme, rozkrájíme na tenké nudličky a dáme dusit do pánve na zrůžovělé máslo s petrželkou a cayenským pepřem. Přikryté zelí dusíme na kraji plotny a změklé podáváme s uvařenými, oloupanými, na kostky rozkrájenými brambory, které jsme olejem omastili, trochu osolili a s rozkrájenou kyselou okurkou smíchali. Kombinaci vhodně doplníme kapustovými opečenkami. Udušené zelí můžeme zahustiti moukou rozmíchanou ve studené vodě (2 lžíce mouky a 1/8 1 studené vody) a nechati pak povařiti. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.