Přejít na obsah

Červené zelí


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: malá hlávka červeného zelí (3/4 kg) - 8 deka másla - lžíce rozsekané zelené petrželky - na špičku malého nože cayenského pepře.

Příprava:

Hlávku zelí zbavíme 2-3 vrchních povadlých a ušpiněných listů, opereme, rozkrájíme na tenké nudličky a dáme dusit do pánve na zrůžovělé máslo s petrželkou a cayenským pepřem. Přikryté zelí dusíme na kraji plotny a změklé podáváme s uvařenými, oloupanými, na kostky rozkrájenými brambory, které jsme olejem omastili, trochu osolili a s rozkrájenou kyselou okurkou smíchali. Kombinaci vhodně doplníme kapustovými opečenkami. Udušené zelí můžeme zahustiti moukou rozmíchanou ve studené vodě (2 lžíce mouky a 1/8 1 studené vody) a nechati pak povařiti.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...