redakce Odesláno Leden 24, 2010 Sdílet Odesláno Leden 24, 2010 Přísady: ... Příprava: Mladou, ne dřevnatou brukev oloupáme, nakrájíme buď na koláčky nebo na nudličky nebo na kostky a opereme ve studené vod. Nesmí se však nechat dlouho močit, aby neztratila chuť. Na kuthanu dáme kousek másla, lžíci cukru a když jest to zarůžovělé vložíme na to brukev a dusíme ji pod pokličkou do měkka. Při tom ji pomalu podléváme horkou vodou, ale ne mnoho, aby se nevařila místo dusila. Na jiném kuthannu uděláme bledou máslovou jíšku, rozředíme ji vodou, ve které se vařily mladé listy brukvové, omáčku povaříme a vlejem ji na měkkou brukev. Ochutnáme dle potřeby buď ji přisladíme nebo přisolíme. Autor: Ludmila Barthová v r. 1909 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se