redakce Odesláno Leden 24, 2010 Sdílet Odesláno Leden 24, 2010 Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 1 hlávka zelí (asi 1/2-3/4 kg) - 5 deka másla - 3 deka cibule - kmín - 2 lžice citronové šťávy - 1 kostka cukru - (sůl). Příprava: S hlávky zelí odstraníme vrchní listy, omyjeme ji v čisté vodě, nakrájíme na čtvrtky a rozkrájíme nebo rozkrouháme na jemné nudličky. Košťál vykrojíme, jen křehký prostředek z něho rozkrájíme a dáme se zelím dusit na máslo se zrůžovělou cibulkou a tlučeným kmínem. Změklé zelí okyselíme citronovou šťavou, osladíme kostkou cukru, necháme povařit a podáváme. Místo soli můžeme dáti plnou lžíci rozkrájené zelené petrželky, místo citronové šťávy kyselou, naloženou okurku. Už změklé zelí můžeme zahustiti 2 lžicemi mouky rozmíchanými v 1/8 1 studené vody a pak ještě nechati zavařiti. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se