Přejít na obsah

Z pšeničné tluče


redakce

Recommended Posts

Přísady:

3 vejce - čtvrt litru mléka - 10 deka cukru - 8 deka rozinek (sultánek) - 50 deka jemné pšeničné tluče - citronová kůra - 1 kypřicí prášek - špetka soli

Příprava:

Cukrovou moučku, žloutky a máslo třeme až se zpění, pak přimícháváme střídavě mouku a mléko (může být kyselé), citronovou kůru, přebrané rozinky a vposled z bílků ušlehaný sníh. Těsto dáme do vymazané, strouhankou vysypané formy a v mírně vyhřáté troubě pečeme 40 minut.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu


×
×
  • Vytvořit...