Přejít na obsah

Máslová


redakce

Recommended Posts

Přísady:

10 deka másla - 15 deka cukru - 30 deka krupičné mouky - 1/5 litru syrové smetany - kypřící prášek - 4 vejce - citronová kůra - vanilka

Příprava:

Práškový cukr třeme s máslem a žloutky 10 minut. Pak přidáme citronovou kůru a po lžicích třetinu mouky a smetanu. Poté přimícháme střídavě z bílků ušlehaný, tuhý sníh a zbylou mouku, do které jsme proseli kypřící prášek. Těsto lehce vlijeme do formy, kterou jsme dříve máslem vymazali a strouhankou vysypali. Bábovku pečeme při mírném ohni v troubě 40-50 minut. Upečenou bábovku necháme prochladnouti a pak vyklopíme.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu


×
×
  • Vytvořit...