redakce Odesláno Leden 23, 2010 Sdílet Odesláno Leden 23, 2010 Přísady: 10 deka másla - 15 deka cukru - 30 deka krupičné mouky - 1/5 litru syrové smetany - kypřící prášek - 4 vejce - citronová kůra - vanilka Příprava: Práškový cukr třeme s máslem a žloutky 10 minut. Pak přidáme citronovou kůru a po lžicích třetinu mouky a smetanu. Poté přimícháme střídavě z bílků ušlehaný, tuhý sníh a zbylou mouku, do které jsme proseli kypřící prášek. Těsto lehce vlijeme do formy, kterou jsme dříve máslem vymazali a strouhankou vysypali. Bábovku pečeme při mírném ohni v troubě 40-50 minut. Upečenou bábovku necháme prochladnouti a pak vyklopíme. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts