redakce Odesláno Leden 23, 2010 Sdílet Odesláno Leden 23, 2010 Přísady: 18 deka cukru - 5 vajec - 36 deka krupičkové mouky - 1/5 litru syrové smetany - 5 deka mandlí nebo lískových oříšků - 1 kypřící prášek - cotronová kůra - vanilka. Příprava: V míse pilně třeme 10 minut žloutky s práškovým cukrem, pak přimícháme po lžících smetanu, oloupané, ustrouhané oříšky nebo mandle a polovinu mouky a posléze z bílků ušlehaný tuhý sníh a druhou polovinu mouky, do které jsme dříve proseli a zamíchali kypřicí prášek. Těsto lehce zamícháme a nalijeme do máslem vymazané a jemnou strouhankou vysypané formy a bábovku zvolna pečeme 50-60 minut. Upečenou bábovku, když prochladla, vyklopíme. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts