redakce Odesláno Leden 23, 2010 Sdílet Odesláno Leden 23, 2010 Přísady: 10 deka másla - 4 vejce - 20 deka cukru - 40 deka mouky - 1/8 litru smetany (může se dát kyselá) - 1 balíček kypřícího prášku - 2 malé lžíce šťávy citronové a citr. kůra. Příprava: V míse umícháme máslo do pěny, pak zamícháme do něho žloutky jeden po druhém a práškový cukr a třeme pilně čtvrt hodiny. Mouku rozdělíme na dva díly. Jeden zamícháme zlehka s ustrouhanou citronovou kůrou a smetanou do umíchaných žloutků s cukrem a máslem a do druhého dílu mouky zamícháme prosetý kypřící prášek a také pak po lžicích zlehka promícháme střídavě s ušlehaným, tuhým sněhem z bílků a citronovou šťavou. Lehce zamíchané těsto vlijeme do máslem vymazané a jemnou strouhankou vysypané formy a bábovku pečeme zvolna 3/4--1 hodinu. Upečenou necháme prochladnout a pak vyklopíme. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts