Ahoj,
já bych za to ruku do ohně dal. Sice jsem došel k tomuto názoru až ve svých 52 letech, ale o to víc jsem přesvědčený o správnosti nejedení masa. Člověk je od přírody plodožravec. Má nějaké znaky masožravce? Má drápy, aby mohl uchopit kořist? Má zuby - trháky - aby mohl kořist zardousit, roztrhat a sežrat? Proč nedokážeme jíst syrové maso, když jsme dravci - masožravci? Dokážeme sníst syrové jablko utržené ze stromu, aniž bychom ho nějak upravili? Jasně že dokážeme, jsme totiž plodožravci. A dokážeme chytit králíka, roztrhat ho a spořádat ho tak jako šelmy i s vnitřnostmi? Jasně že nedokážeme. V roce 2003 vyšel článek v nějakém odborném časopisu o výzkumu amerických vědců, kde došli k vědecky podloženému poznání, že organizmus člověka vytváří obranné látky po požití masa. Proč by tělo vytvářelo obranné látky proti přirozené potravě?Já víc důkazů nepotřebuji. A když vím, že se v pohodě uživím bez zabíjení živých tvorů, moje volba je naprosto jasná a jednoznačná. Na závěr si vypůjčím citát: Zvířata jsou mí přátelé a já své přátele nejím.
A na úplný závěr - i kdyby bylo zdravější jíst maso ( což tutovka není ), stejně bych ho nejedl, protože už prostě nemůžu být příčinou zabíjení. Došel jsem k poznání v pozdním věku a už kvůli mě zemřelo hodně bezbranných tvorů. Takže už ani jeden život nazmar.